Red velvet koekjes


Valentijn komt eraan!
Verwen je geliefde (of jezelf) met deze heerlijke red velvet koekjes. Zachte, maar toch knapperige red velvet koekjes met een vleugje chocolade. 
Ik beken, ik had al drie koekjes op voor ik deze foto kon nemen. En nu net nog een. Ze zijn echt zo lekker!
Ik heb geprobeerd om deze te decoreren speciaal voor Valentijn met strooi decoratie.


Na het bakken zagen ze er een beetje anders uit. De meeste decoratie was gesmolten, vooral de witte. En het zag er niet meer zo liefdevol uit. Decoratie gebruiken op eigen risico!


De Ingrediënten

maakt +- 35 koekjes

  • 225 gram boter
  • 200 gram licht bruine suiker
  • 320 gram bloem
  • 30 gram cacao poeder
  • 1/2 thl bicarbonaat
  • 1/4 thl zout
  • 3 eigele
  • 2 thl vanille extract
  • 175 gram witte chocolade chips, optioneel
  • rode kleurstof

De Bereiding


- verwarm de oven op 180°C
- in een steelpannetje op een zacht vuurtje smelt de boter
- doe de gesmolten boter in een mengkom en voeg er de suiker aan toe
- meng dit met een mixer voor ongeveer 2 minuten. Eerst zal het lijken of de boter en de suiker niet willen mengen maar na de 2 minuten zou je een dikke pasta moeten hebben


- mix er de eigele en de vanille bij
- in een kom meng de bloem, bicarbonaat, zout en cacao. Mix dit bij de boter-mix

- voeg de rode kleurstof toe. Ik heb er ongeveer 1/2 thl gel kleurstof aan toegevoegd


- indien gewenst meng je er nu de witte chocolade chips bij. Ik had niet genoeg dus heb deze stap gewoon overgeslagen en de koekjes waren nog steeds perfect
- bedek een bakplaat met bakpapier
- neem een goeie volle theelepel van het deeg en vorm in je handen tot een balletje
- leg op de bakplaat en druk het balletje een beetje plat. Doe dit tot je bakplaat vol is. Leg het deeg wel ver genoeg uit elkaar, zoals je kan zien hieronder. De koekjes spreiden nog uit


- steek enkele witte chocolade chips in de bovenkant van het deeg
- bak 17 min op 180°C
- ondertussen kan je de rest van de deeg bak-klaar maken. Rol balletjes, druk ze plat en steek er witte chocolade chips in. zodra de andere koekjes gebakken zijn kun je de nieuwe sneller in de oven steken


- als de koekjes gebakken zijn haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een koelrek


Smakelijk!

Ga je dit recept maken? Neem er dan zeker een foto van en tweet het naar @Bakelikeitshot of deel het op facebook.com/bakeitlikeitshot
Of wil je het recept gewoon delen met andere, gebruik dan zeker de 'deel' knopjes bovenaan onder de titel. Alvast heel erg bedankt!

Reacties