Tiramisu is zo'n oud, standaard en lekker dessertje, wie lust het nou niet? Ik zeker wel. Maar ik heb niet altijd zin om zo'n hele schaal vol tiramisu te maken dus deze truffels zijn de perfecte vervanging! oke, het duurt wel langer om ze te maken maar ze zijn echt gewoon fantastisch. Enkel ontbreekt er iets aan ze. Ik ben er nog niet uit wat juist. iets knapperig misschien? hmm.
De ingrediënten
maakt +- 15 truffels
- 140 gram witte chocolade
- 60 gram mascarpone
- snuifje zout
- scheutje vanille extract
- 1 3/4 thl koffie/koffielikeur/marsala, optioneel
- 50 gram melk chocolade
- 1 thl cacao poeder
De bereiding
- smelt de chocolade au-bain-marie en laat het even afkoelen
- mix er de mascarpone bij
- mix er de koffie, vanille en zout bij
- bedek dit met plastic folie en zet overnacht in de koelkast
- rasp de melk chocolade en meng met de cacao poeder
- verdeel het mascarpone-chocolade mengsel in 15 ongeveer gelijke delen
- neem een deel en rol het tussen je handen in een balletje
- leg op een stukje bakpapier en ga verder met de rest van de balletjes
ik heb gemerkt dat je na ongeveer 2 balletjes je handen even moet wassen en drogen omdat je handen snel vettig worden en je dan de balletjes in pap rolt en worden ze niet rond.
- rol nu elk balletje in de chocolade-cacao mix
begin met het balletje die je als eerst hebt gerold. je zult merken wanneer je de balletjes net gerold heb ze blinken van het vocht, als ze even op het bakpapier hebben gelegen zullen ze er mat/droog uitzien, deze rollen beter door de chocolade-cacao mix. Ik heb telkens 1 per 1 gewerkt en het balletje in de kom van de mix gelegd en met de kom rond gedraaid tot alles bedekt was. Zo alle balletjes gedaan en terug opnieuw voor een tweede laag.
- de balletjes zijn nu klaar om geserveerd te worden
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten