Rolo brownie koekjes


Toen ik aan deze koekjes begon verwachte ik platte, harde, karamel vulling koekjes. Maar ze zijn helemaal anders uitgeslagen dan verwacht. Het begon al bij het deeg. Het originele recept vroeg geen melk, dus het deeg was een droge woestijn, heel de keuken hing onder de cacao poeder en no way dat dit koekjes kon worden. Ik heb er wat melk aan toegevoegd en toen zag het er pas uit als een deeg. 

Na het bakken was het ook niet zoals ik had verwacht. De koekjes zijn zachte brownie koekjes geworden. De karamel loopt er niet uit zoals ik verwacht had, maar is toch nog steeds zacht. 

Dit is echt een aanrader voor alle chocolade liefhebbers.


De ingrediënten:

maakt 18 koekjes

  • 80 gram bloem
  • 90 gram cacao poeder
  • 1/4 thl bicarbonaat
  • 50 gram suiker
  • 35 gram bruine suiker
  • 60 gram boter
  • 1/2 thl vanille
  • 1/2 ei, weeg je kommetje - kluts je ei in het kommetje - weeg en giet er de helft uit
  • 80 ml melk
  • 18 rolo's 

De bereiding: 


- leg de rolo's in de koelkast
- meng de bloem, cacao en bicarbonaat. Zet opzij
- in een mengkom crème de boter met de twee suikers
- mix in de vanille, het ei en de melk
- meng er beetje bij beetje de bloem mix bij. Als het deeg nog te veel kleeft voeg er een thl bloem bij. het moet nog wel een beetje kleverig zijn
- verpak in plastic folie en zet 30 min in de koelkast


- verwarm de oven op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier
- haal het deeg uit de folie en leg de rolo's klaar
- be-bloem je handen en neem een stukje deeg, het mag een flink stukje zijn zodat de rolo er mooi inpast
- druk het stukje deeg plat en leg er de rolo in


- vouw het deeg rond de rolo. zorg dat er genoeg deeg rond hangt anders loopt de karamel er tijdens het bakken uit
- rol het deeg in een balletje. be-bloem je handen wanneer nodig, het deeg is vrij kleverig


- leg op de bakplaat ongeveer 2-3 cm van elkaar. geef ze ruimte om zich uit te zetten
- bak 22-25 min op 190°C
- haal van de bakplaat en leg op een koelrek. Laat volledig afkoelen.
indien er karamel uit de koekjes is gelopen en je moet de bakplaat nog eens gebruiken veeg dit er dan af met keukenpapier. We willen niet dat de karamel verbrand en aan de koekjes kleeft.




Smakelijk!

Reacties