Mini speculaas taartjes


Het is weer de Sinterklaas periode en dat betekent speculaas a volonté. En sinds ik tegenwoordig alles in een cheesecake draai, waarom niet al die speculaas in een speculaas-cheesecake-taart-dingetje... draaien? Trouwens, zeggen jullie speculaas of speculoos?


De ingrediënten

maakt 6 taartjes

  • 15 (kleine) speculaas koeken
  • 35 gram boter
  • 130 gram mascarpone
  • 1 ei
  • 75 gram speculaas pasta
  • 40 gram bruine suiker

De bereiding

- verwarm de oven op 175°C
- verkruimel de koekjes
- meng deze met de verkruimelde koekjes, gebruikt hiervoor een vork
- vul een muffin vorm met cupcake wrappers
- verdeel de boter-koekjes mix onder de 6 vormen
- met een lepel of je vinger druk de mix goed in de wrapper


- zet in de koelkast
- in een kom mix de mascarpone met het ei, de speculaas pasta en de bruine suiker
- haal de muffin vorm uit de koelkast en verdeel de mascarpone mix over de 6 vormen


- bak dit 40-50 minuten in de oven
- haal ui de oven en laat volledig afkoelen op een koelrek


De taartjes zien er nog niet volledig gebakken uit, maar van binnen zijn ze klaar. Ze zijn mals en vochtig, zoals het hoort.

Smakelijk!


Reacties