De ingrediënten:
Maakt 12
- 15 gram boter
- 60 ml zware room
- 170 gram melk chocolade
- vullingen/topping naar wens
Zo maak je ze:
- in een kookpot op medium vuur smelt de boter
- voeg er de room bij en breng aan de kook
- haal van het vuur en roer er de chocolade bij. Roer tot de chocolade gesmolten is
- giet in een schaal (best een brede, ondiepe schaal)
- zet voor 1 uur in de koelkast en dan nog eens 30 min in de vriezer
- leg de topping en vullingen klaar voor gebruik
- verdeel de chocolade in de schaal in 12
- lepel er een deel uit en zet de schaal terug in de vriezer *
- rol er (ongeveer) een balletje van (1)
- indien je ze wilt vullen duw er met je vinger een gaatje in (2)
- leg er de gewenste vulling in (3)
- rol weer dicht (4)
- rol in de topping (5-6)
- leg ze op een schaal met bakpapier en zet in de koelkast *
- leg ze koud op je serveer schaal en haal uit de koelkast enkele minuten voor je ze gaat eten
*
De chocolade is best mee te werken als het uit de vriezer komt. Uit de koelkast is de chocolade veel te zacht en blijft het aan je handen plakken.
Ik heb een grote snijplank bedekt met bakpapier en in de koelkast gezet. Telkens als er een truffel klaar was heb ik ze op de plaat gelegd. Leg ze niet zonder topping op de plaat of ze blijven plakken.
Ik heb telkens als er een truffel klaar was mijn handen gewassen en gedroogd om zo met propere (die niet vol chocolade en koekjes kruimel hangen) de volgende gemaakt.
Werk snel een hou de chocolade niet te lang in je handen of het word moeilijker om mee te werken.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten