Normaal word dit dus volledig met slagroom gemaakt maar om het voller te maken kan je mascarpone gebruiken. Een mengeling half half of enkel mascarpone. De opties en juiste afmetingen kan je hieronder vinden.
Wat heb je nodig:
Voor 4-5 personen
- 500 gram aardbeien
- 2 thl suiker
- meringue, kan je zelf maken of gewoon in de winkel kopen. Van de winkel zijn het 2 meringues per persoon
- 500 ml room
- 10 gram vanille suiker
OF
- 250 ml room
- 5 gram vanille suiker
- 250 gram mascarpone
- 75 gram suiker
OF
- 500 gram mascarpone
- 150 gram suiker
Hoe maak je ze:
- snij ongeveer 15 aardbeien in kleine stukjes
- blender/mix de overige aardbeien met de 2 thl suiker en zet opzij
- mix de mascarpone samen met de suiker
- klop de room op met de vanille suiker
- snij de meringues in kleine stukjes
- je kan dit nu allemaal door elkaar roeren en zo glaasjes vullen of kiezen om het in lagen te doen en dan zien de lagen er zo uit:
de lagen staan in orde zoals je ze in het glas zou doen. laag 1 is dus onderaan het glas en laag 6 bovenaan.
- slagroom of mascarpone
- aardbei coulis en stukjes
- meringue stukjes
- slagroom of mascarpone
- aardbei coulis en stukjes
- meringue stukjes
Dit is een zeer lekker, beetje een zoet dessertje. Als je mascarpone gebruikt overdoe de porties dan niet want het kan snel zwaar worden dan.
Smakelijk!
ik heb hier enkel mascarpone gebruikt en in plaats van 2 lagen 3 gemaakt. Het was toch wel zwaar om binnen te krijgen. Maar zeeeeeer lekker.
Je kan in plaats van aardbeien ook bv frambozen of bosbessen gebruiken.
Reacties
Een reactie posten