Dit is een basis koekjes deeg. Goed voor koekjes die hun vorm moeten behouden een taartbodems. Het deeg zelf heeft een neutrale (maar lekkere) smaak, dus wordt vooral gebruikt als een 'extra' bij een ander recept met veel smaak. Het is niet de 'cookie dough' zoals je in ijs ziet en is ook niet rauw te eten.
De ingrediënten:
maakt 1590 gr deeg. voor een taartbodem heb je meestal maar 1/4 nodig
- 780 gr bloem
- 18 gr bakpoeder
- 6 gr zout
- 455 gr boter
- 400 gr suiker
- 2 grote eieren
- 1 lepel vanille extract
1/4 recept:
- 195 gr bloem
- 4 gr bakpoeder
- 1 gr zout
- 115 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 klein ei
- 3/4 thl vanille extract
De bereiding:
- creme de boter met de suiker
- voeg de vanille en 1 voor 1 de eieren toe terwijl je mixt
- zeef de bloem, bakpoeder en zout
- voeg bij de boter mix
- kneed met de hand tot een samenhangend deeg
- verpak in plastiek folie en laat 2u rusten in de koelkast
- kneed het deeg opnieuw
- maak de gewenste vormen en bak 15-18 min op 175°C
(taart bodem dient blind gebakken te worden)
Het deeg is 2 weken houdbaar in de koelkast en tot 2 maanden in de vriezer
Reacties
Een reactie posten