De combinatie van chocolade en kokosnoot is gewoon heerlijk, dat bewijst deze cake nog maar eens. Deze cake is op zich niet te zoet, dus kan je eender welke chocolade gebruiken die je wilt. Ik ga deze zeker nog eens maken met witte chocolade, want laten we eerlijk zijn, witte chocolade en kokosnoot is toch gewoon hemels!
De ingrediënten:
standaard cakevorm
120 gr suiker
200 gr pure of melk chocolade
120 gr kokos
150 gr boter
75 gr zelfrijzende bloem
4 eieren
snuifje zout
De bereiding:
- verwarm de oven op 175°C
- op een laag vuurtje smelt de chocolade met de boter
- giet over een een mengkom en mix er de suiker bij
- mix er dan de bloem en het zout bij
- voeg er twee eieren bij
- meng er nu de helft van de kokos bij
- voer er de twee overblijvende eieren bij
- meng er de rest van de kokos bij
- giet in je voorbereide bakvorm en bak 60-70 min.
- laat afkoelen op een koelrek en haal dan uit de vorm
Reacties
Een reactie posten