Witte chocolade cupcakes

Deze witte chocolade cupcakes zijn heerlijk van smaak. Ze zijn niet al te zwaar en hebben een lichte/zachte witte chocolade smaak. Ondanks de witte chocolade en de suiker is het zekere geen te zoette cupcake.



De ingrediënten:
maakt 12


125 gr boter
215 gr suiker
75 gr zelfrijzende bloem
115 gr gewone bloem
125 ml melk
1 ei, los geklopt
100 gr witte chocolade
1 theelepel vanille extract
De bereiding:

- verwarm de oven op 170 °C
- op een laag vuurtje smelt de boter, de suiker, de melk en de chocolade
- blijf roeren tot al de chocolade gesmolten is en alles een glad geheel is geworden
- giet over in een mengkom en laat 5-10 min afkoelen
- meng er het ei en alle bloem bij
- meng tot een geheel
- roer er de vanille bij
- vul je cupcake wrappers 2/3 vol
- bak 30 - 35 min
- haal uit de oven en laat afkoelen

Ziezo, klaar is kees.
Smakelijk!


Reacties