Sponge cake


Lekkere, luchtige vanille sponge cake. 
Dit recept kan makkelijk mislukken, volg alle stappen zoals gezegd en dan zou er niets mis kunnen gaan.


De ingrediënten:
ik gebruikte een 28cm ronde vorm.
maakt 24 cupcakes


4 grote eieren
400 gr suiker
235 ml melk
110 gr boter
260 gr bloem
10 gr bakpoeder
2 gr zout
1 lepel vanille extract

De bereiding:

- mix de eieren, voeg traag de suiker toe en mix deze 20-25 min. als je met de klopper een 8 vormt en deze blijft enkele seconde zichtbaar is het goed

- verwarm de oven op 175°C
- verwarm de boter met de melk tot de boter gesmolten is, ongeveer 2-2,5 minuut
- zeef de bloem, bakpoeder en zout samen
- voeg bij de eieren, begin met het mixen op laag en bouw op
- doe 2-3 schepjes van het beslag in een andere kom
- meng hierbij de boter-melk mix en de vanille

- voeg dit beetje bij beetje terug bij het andere beslag tijdens het mengen
- giet in de voorbereide bakvorm en bak 25 op 175°C en verlaag dan naar 160°C en bak 30-40 min.

ik was vergeten de oven na 25min te verlagen naar 160°C daarom een beetje donkerder dan zou moeten. Als je de juiste tijden volgt zou je dit niet hebben.
Smakelijk! 

Reacties