Mijn missie naar de perfecte botercrème heeft weer een halte gemaakt en deze keer bij deze lekkere subtiele kokosnoot botercrème. En ja hoor, weer een succes. Toen ik de eerste keer deze crème proefde voelde ik me in de hemel. Eerst proef je niets en dan ineens ... BAM, de smaak valt gewoon binnen en ... Heerlijk gewoon!
De ingrediënten:
voor ongeveer 18-20 cupcakes
100 gr kokosnoot
330 gr poedersuiker
1-4 lepels melk
De bereiding:
- smelt de boter met de kokosnoot
- breng aan de kook, laat eventjes koken
- zet een meng kom op een weegschaal en zet terug op nul
- zeef de kokos-boter over de mengkom. druk goed aan, je moet 120gr boter hebben
- laat afkoelen
- mix er de poedersuiker en 1 lepel melk bij
- voeg lepel per lepel melk toe tot je de gewenste consistentie hebt. als het te lopend is voeg wat meer poedersuiker toe
Je kan deze boercrème kleuren.
Deze crème droogt hard.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten