Blondie

Blondie.. de lekkere, slanke zus van de brownie.

Het zou/kan lijken dat de blondie nog rauw is, maar dit is niet zo. als het te ver gebakken en helemaal droog is word het super hard als het koud is. wat ik wel gemerkt heb is dat de kanten die super hard waren een paar dagen na het maken zachter waren geworden.


De ingrediënten:
voor een plaat van 20x20

115 gr boter
210 gr licht bruine suiker
1 ei
130 gr bloem
1/2 lepel vanille extract
snuifje zout
85 gr chocolade chips
85 gr witte chocolade chips
De bereiding:

- verwarm de oven op 170°C
- smelt de boter met de suiker over een medium vuur
- laat enkele minuten afkoelen. het moet niet koud zijn, gewoon niet te warm voor het ei
- mix er het ei en de vanille bij
- voeg er de gezeefde bloem en zout bij
- meng er nu beide chocolade chips onder
- stort dit uit op een bakplaat of ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met bakpapier en eventueel de zijkanten met bakspray
- bak 40-50 min. controleer met een houten stokje, het moet nog net nat/kruimelig zijn. 
- laat even afkoelen op een koel rek en haal dan uit de vorm
- snij in de gewenste porties

bewaar tot èèn week in een gesloten container op kamertemperatuur.

ik vind deze blondie het lekkerst een dag of twee na het maken.

in ieder geval, smakelijk!

Reacties