Vulling voor koffiekoeken, taart, .. en topping op eender wat je wilt.
Voor te gieten bv op ijs is hij te dik, dan moet je er maar 1 - 2 lepels maïzena aan toevoegen
De ingrediënten:
500 gr kersen in sap
eventueel appelsap of kersensap
3 lepels maïzena
2-3 zakjes vanillesuiker
De bereiding:
- giet de kersen en zijn sap in een kookpot zodat deze net onderstaan. hou een beetje sap opzij
- breng dit aan de kook, zet dan op een laag vuur
- meng de maïzena met het sap dat je opzij hebt gezet of de extra appelsap of kersensap
- voeg dit al roerend bij de kersen
- laat op een midden hoof vuur 4 min koken, roer af en toe
- voeg de vanillesuiker toe en meng
- haal van het vuur
- proef of het zoet genoeg is, anders kan je er nog wat vanillesuiker of gewone suiker aan toe voegen
- nu kun je het gebruiken, laat eventueel een beetje afkoelen
Heerlijk gewoon, ik ben een grote fan van kersen en eet dit zeer graag, vooral bij een stukje kaastaart.
Reacties
Een reactie posten