Gestabiliseerde slagroom


Door gelatine te gebruiken blijven je slagroom decoraties op een taart beter staan, ze zijn steviger. Gestabiliseerde slagroom blijft ook èèn dag langer goed dan gewone slagroom.


De ingrediënten:


Gelatine:

7gr gelatine poeder
55ml koud water
55ml kokkend water


Slagroom:
450ml volle room
30gr poedersuiker
De bereiding: 

Gelatine:

- strooi de gelatine over het koude water en laat zo 5 minuten staan
- voeg er het net gekookt water bij en roer goed door
- gebruik meteen of als het koud is gesloten in de koelkast. voor gebruik de gewenste hoeveelheid even terug opwarmen

Slagroom:

- verwam èèn lepel van de gelatine met èèn lepel room in de microgolf en zet opzij
- klop de room op
- als de room begint te verdubbelen en te schuimen voeg de poedersuiker toe
- blijf opkloppen tot de gewenste pieken
- net voor je de gewenste pieken hebt bereikt voeg de gelatine met room toe en klop enkele seconde langer

Note: gelatine poeder kan je gewoon in de winkel kopen. Moest je dit niet vinden of gebruik je liever geen gelatine kan je de slagroom natuurlijk ook zonder opkloppen.

Reacties