Ik heb deze koekjes vorig jaar met Pasen voor het eerst gemaakt. Sindsdien elke keer als ik ze maak zijn ze een schot in de roos! Ik heb zelfs een aantal keren bestellingen gehad voor deze koekjes. Je kan ze voor elke gelegenheid gebruiken sinds je deze koekjes moet uitsnijden, je kan het deeg kleuren en je kunt ze decoreren met royal icing of botercrème.
200gr suiker
180 gr boter
180 gr boter
1ei
45ml volle room
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
1 theelepel amandel extract
De bereiding:
- in een kom meng de bloem, bakpoeder en zout
- in een andere kom mix de boter met de suiker tot een crème
- voeg het ei, de vanille, amandel extract en room toe en mix onder elkaar
- voeg beetje bij beetje de bloem mix er bij en blijf mixen tot èèn geheel
het deeg is heel zacht en kleverig |
- verdeel het deeg in twee en verpak elk deel apart in folie
- laat koelen in de koelkast voor 1 tot 2 uur of overnacht
Na een nacht in de koelast |
- wanneer het deeg genoeg gekoeld heeft verwarm de oven op 200°C en bereid je bakplaat met bakpapier
- kneed het deeg opnieuw zodat het makkelijker is om mee te werken
- bestrijk je werkblad met bloem en rol het deeg uit , ongeveer 3-5mm
- snij of steek de gewenste vorm uit en leg op de bakplaat ongeveer 1cm van elkaar
- bak 10-15 minuten op 200°C. Tijd is afhankelijk van de dikte en de gewenste kleur
Reacties
Een reactie posten