Brownies.. echt een dessert voor chocolade liefhebbers of wanneer je een chocolade boost nodig hebt. Je kan een brownie zo eten, met botercrème of fudge icing (recepten in de maak). Met nootjes of chocolade stukjes. Of een lekker bolletje ijs,.. Je maakt en eet het hoe je het zelf het lekkerst vind!
De ingrediënten:
mijn bakvorm was 21x21 en de brownie werd ongeveer 3 cm dik
200gr bloem
140gr cacao
280gr suiker
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
1 lepel vanille extract
De bereiding:
- voorverwarm de oven op 180°C
- smelt de boter en laat afkoelen
- voeg de suiker bij de afgekoelde boter en meng
- voeg er de eieren en de vanille bij en meng
- zeef er nu de bloem, bakpoeder en cacao bij en mix. Mix dit eerst traag zodat de bloem en cacao niet over heel de keuken hangen. zodra alles gemengd is word het zeer dik dus let hier op bij het gebruiken van een handmixer
- voeg er nu chocolade of nootjes bij en mix nog eens goed door
- smeer je bakvorm in met boter of bakspray en voor extra zekerheid bedek dit met een velletje bakpapier
- zet dit in de oven voor 25-35 min. als de tijd is afgelopen prik in de brownie met een satestokje, als het stokje nog nat is zet de brownie iets langer in de oven.
- haal uit de oven en laat in de bakvorm zitten. Na 5-10 min haal je de brownie met bakpapier uit de vorm en leg op een droogrek. als de brownie zo goed als afgekoeld is kan je het bakpapier eraf halen.
smakelijk!
Note: Voor of na Pasen kan je chocolade paaseieren in stukjes snijden en deze bij het beslag voegen.
Reacties
Een reactie posten