Gel kleurstof:
* suiker
* ziplock zakje
* gel kleurstof
- doe het gewenste aantal suiker in het ziplock zakje
- gebruik een tandenstoker of een lepeltje en voeg wat kleurstof bij de suiker
- sluit het zakje en kneden maar!
eerst zal het erop lijken of de suiker de kleurstof niet aanvaard, blijf gewoon kneden, wrijven, drukken, ... uiteindelijk zal alles zich samenvoegen en alle gel zal weg zijn.
TIP: Dit kan je ook doen met fijne kokossnippers!
Vloeibare kleurstof:
ik heb geen vloeibare kleurstof daarom gel kleurstof op de foto |
* suiker
* ziplock zakje
* vloeibare kleurstof
* deegrol
* ovenschaal met bakpapier
- verwarm je oven op 50°C
- doe alles hetzelfde zoals je zou doen voor de gel kleuring.
- giet al dit suiker nu op de bakplaat, zorg ervoor dat je een dunne laag hebt en geen berg
- bak dit voor 10 minuten
- breek het suiker met de hand of een mes tot kleinere stukken
- giet dit alles terug in de ziplock zak en haal er zoveel mogelijk lucht uit voor je het sluit
- rol er met de deegroller over zodat de suiker terug de consistentie heeft als in het begin
Het bakken in de oven zorgt ervoor dat de suiker het vocht loslaat die hij opgevangen heeft van de vloeibare kleurstof en geeft de suiker een beetje meer sparkel.
Bewaar de suiker in dezelfde ziplock zak of in een afgesloten container. Suiker is suiker, slecht zal het niet worden en je hebt het altijd bij de hand als je het nodig hebt.
Reacties
Een reactie posten