How to: Suiker kleuren

Gekleurd suiker kan je in de bak winkel of online kopen, dit kost je gauw 2-4 euro! Daarom maak ik het het liefst zelf. Het enige wat je nodig hebt is suiker, ziplock zakje en natuurlijk, kleurstof. Ik gebruik de gels van wilton, deze kan je voor 2,25 euro kopen bij DLTS en voor meerdere doeleinden gebruiken. Je kan ook vloeibare kleurstof gebruiken, dit vraagt dan wel enkele stappen en materialen meer EN een oven die op 50°C kan. Gekleurd suiker kan gebruikt worden voor decoratie en suikerspin.



Gel kleurstof: 



* suiker

* ziplock zakje
* gel kleurstof






- doe het gewenste aantal suiker in het ziplock zakje


- gebruik een tandenstoker of een lepeltje en voeg wat kleurstof bij de suiker


- sluit het zakje en kneden maar!

eerst zal het erop lijken of de suiker de kleurstof niet aanvaard, blijf gewoon kneden, wrijven, drukken, ... uiteindelijk zal alles zich samenvoegen en alle gel zal weg zijn.

TIP: Dit kan je ook doen met fijne kokossnippers!



Vloeibare kleurstof:



ik heb geen vloeibare kleurstof
daarom gel kleurstof op de foto

* suiker

* ziplock zakje
* vloeibare kleurstof
* deegrol
* ovenschaal met bakpapier






- verwarm je oven op 50°C 


- doe alles hetzelfde zoals je zou doen voor de gel kleuring.


- giet al dit suiker nu op de bakplaat, zorg ervoor dat je een dunne laag hebt en geen berg


- bak dit voor 10 minuten


- breek het suiker met de hand of een mes tot kleinere stukken


- giet dit alles terug in de ziplock zak en haal er zoveel mogelijk lucht uit voor je het sluit


- rol er met de deegroller over zodat de suiker terug de consistentie heeft als in het begin


Het bakken in de oven zorgt ervoor dat de suiker het vocht loslaat die hij opgevangen heeft van de vloeibare kleurstof en geeft de suiker een beetje meer sparkel.


Bewaar de suiker in dezelfde ziplock zak of in een afgesloten container. Suiker is suiker, slecht zal het niet worden en je hebt het altijd bij de hand als je het nodig hebt.

Reacties