Deze roosjes zijn super leuk voor het decoreren van taarten of kleine roosjes voor cupcakes. Je kan ze maken van marsepein of fondant, wat je zelf verkiest.
wat heb je nodig: marsepein of fondant, kleurstof, deegroller, ronde uitsteker of 1m spuitmond, theelepeltje, aardappelmesje, bak spray of poedersuiker
stap 1- Kleur de marsepein in de gewenste kleur
stap 2- scheur een stukje van de marsepein en vorm er een 'peertje' van, dit word de binnenkant van de roos
stap 3- rol de overige marsepein uit tot enkele millimeters dik
stap 4- gebruik een ronde uitsteker of een 1m spuitmond en snij zoveel mogelijk cirkels uit
stap 5- neem èèn cirkel en leg de andere binnen handbereik
stap 7- hang de blaadjes aan de peer, druk goed aan
stap 8- herhaal vanaf stap 5. hang de nieuwe blaadjes telkens half over de vorige
stap 9- blijf zo rondgaan tot de roos de gewenste grote heeft
stap 10- snij de onderkant van de peer eraf
Hoe meer je er maakt hoe makkelijker het wordt. Je kan ze altijd maken de dag voor je ze gaat gebruiken, bewaar in de koelkast in een afgesloten doos.
Gebruik groene marsepein voor het maken van blaadjes. Gebruik een blad uitsteker of snij ze uit met de losse hand zodat ze allemaal andere vormen hebben. Gebruik de bovenkant van een mes om de nerven in het blad te drukken.
Reacties
Een reactie posten