Appelcake

Ik heb lang gezocht naar de perfect appelcake. De ene was te zwaar, de andere te vettig, enz. Nu heb ik dè perfecte cake gevonden; luchtig, zoet maar niet tè zoet en gewoonweg lekker! EN je hebt maar vijf ingrediënten nodig.

 De ingrediënten:




250gr suiker

250gr bloem
250gr boter
4 eieren
3 appels











De bereiding:

- verwarm de oven op 200°C
- vet je bakvorm in en bestrooi met bloem of suiker. (ik verkies persoonlijk suiker)

- smelt de boter op een laag vuurtje

- klop de eieren samen met de suiker 20 minuten tot schuim
de eieren na 20min opkloppen
- schil en snij de appels
- doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim
- spatel er voorzichtig de bloem onder
- voeg de appels toe en spatel alles nog eens goed onder elkaar
- stort in je bakvorm en bak 35-40 minuten op 180°C

- prik in de cake met een satéstokje, als het nog nat is bak 5 minuten langer

de mijne zat in de oven voor 45 minuten en voila, een lekkere appelcake!






Smakelijk!

This recipe in English: Apple cake

Reacties