Wat is.. Geëvaporeerde melk


Wat is het

Geëvaporeerde melk is eigenlijk gewone melk die zodanig werd ingekookt dat de vette en niet vette stoffen die erin zitten verdubbelt zijn. Daardoor word de melk ook dikker.

Geëvaporeerde melk word meestal gewoon koffiemelk genoemd.

Geëvaporeerde melk heeft ook een lichte karamel smaak, dit kom door de karamellisatie van de suikers die aanwezig zijn in de melk.

Bewaring en verleden

Geëvaporeerde melk heeft een houdbaarheid van maanden, zelf tot jaren. Daardoor was het vroeger, in de tijd dat er nog geen koelkasten waren, zeer populair omdat je het gewoon zo kon bewaren en het bleef langer goed dan gewone melk.

Gebruik

Het word het meest in koffie gebruikt. Door de lichte karamel smaak word het soms ook in desserts gebruikt.

Je kan geëvaporeerde melk in elk recept gebruiken in plaats van room of melk, welk enkel als het erbij zou passen. 

In het engels heet het Evaporated milk

Reacties

  1. Reacties
    1. Deze kan je gewoon in de supermarkt kopen, meestal van Nestle. Vind je dit niet dan kan je ook gewoon koffiemelk gebruiken. Let wel op dat je geen gecondenceerde melk koopt, hierin is suiker toegevoegd en is dikker.

      Verwijderen

Een reactie posten