Kitkat en M&M taart

Deze heerlijke kitkat en M&M taart zal alle chocolade liefhebbers tevreden stellen. Om toch geen overdosis chocolade binnen te krijgen heb ik een vanille sponge cake gebruik in plaats van de normale chocolade cake. 

Wat heb je nodig:

  • 1 recept sponge cake
  • 1 recept nutella botercrème
  • chocolade icing
  • 400 gr gewone M&M's of smarties
  • Kitkat, leo of olè, om te weten te komen hoeveel repen je nodig hebt moet je gewoon de omtrek van je bakvorm en die van een reep meten. Deel de omtrek van de bakvorm door de breedte van een reep. Voor mijn 28cm had ik er 13 nodig.
Hoe maak je het:

- begin met het maken van de sponge cake en laat deze volledig afkoelen

- maak de chocolade icing. Voeg bij 40 gram cacao poeder en 45 gram poedersuiker net gekookt water toe. Voeg beetje bij beetje toe, je moet een soort dikke pasta krijgen


- snij de kitkat/leo/olè in de lengte in de helft en leg even in de koelkast.
- besmeer de zijkant van je sponge cake met een dikke laag chocolade icing
- druk de repen tegen/in de icing. Voor extra veiligheid kan je als je alle repen er hebt aan geplakt nog een decoratie lint rond doen.
- zet dit in de koelkast


- maak nu de nutella botercrème
- haal de cake uit de koelkast en stort al de botercrème op de cake en smeer uit


- bedek de bovenkant van de cake met een gewenste hoeveelheid M&M's of smarties


Ziezo, onze caloriebom is weer klaar.


Bewaar de cake in de koelkast. Ik heb deze taart op een warme dag gemaakt en als de kitkats 10 minuten op kamertemperatuur lagen begon de chocolade al te smelten als je het aanraakt. 

Ondanks dat de cake en botercrème zeer luchtig zijn is het toch best een zware taart. De serveer portie van een halve kitkat is voldoende.

Reacties