Kersenvulling/topping


Vulling voor koffiekoeken, taart, .. en topping op eender wat je wilt.
Voor te gieten bv op ijs is hij te dik, dan moet je er maar 1 - 2 lepels maïzena aan toevoegen
De ingrediënten:



500 gr kersen in sap
eventueel appelsap of kersensap
3 lepels maïzena
2-3 zakjes vanillesuiker













De bereiding:

- giet de kersen en zijn sap in een kookpot zodat deze net onderstaan. hou een beetje sap opzij
- breng dit aan de kook, zet dan op een laag vuur
- meng de maïzena met het sap dat je opzij hebt gezet of de extra appelsap of kersensap
- voeg dit al roerend bij de kersen
- laat op een midden hoof vuur 4 min koken, roer af en toe
- voeg de vanillesuiker toe en meng
- haal van het vuur
- proef of het zoet genoeg is, anders kan je er nog wat vanillesuiker of gewone suiker aan toe voegen
- nu kun je het gebruiken, laat eventueel een beetje afkoelen

Heerlijk gewoon, ik ben een grote fan van kersen en eet dit zeer graag, vooral bij een stukje kaastaart.



Reacties