Roomkaas frosting

Roomkaas frosting is een wat zure en luchtige frosting die vooral gebruikt word in combinatie met red velvet cake/cupcakes of op taart. Het is een frosting die je moet lekker vinden of moet leren eten. Het heeft een wat zure smaak. Met een beetje extra vanille en poedersuiker kun je de zure smaak wat bijwerken.
De ingrediënten:
voor 3 lagen of 24 cupcakes



650gr roomkaas
110gr boter
240gr poedersuiker
2 theelepels vanille extract









De bereiding:
bewaar de roomkaas in de koelkast tot je deze nodig hebt

- crème de boter
- zeef er de poedersuiker bij en mix
- voeg de vanille toe en mix verder
- voeg de roomkaas toe. meng op laag of zelfs met de hand, tot dat de roomkaas er net mee gemengd is, niet langer
- zet in de koelkast zodat het terug harder kan worden

Het is belangrijk dat je het mengsel niet te lang mengt als de roomkaas is toegevoegd, hoe langer je mengt hoe vloeibaarder het wordt.
Na het een tijdje in de koelkast heeft gezeten kan je eventueel nog een extra scheutje vanille of een beetje poedersuiker aan toevoegen.

De frosting kan tot 1 week in de koelkast bewaard worden.
Alle producten die deze frosting bevatten moeten altijd in de koelkast bewaard worden.

Ik vind deze frosting het lekkerst de dag na hij gemaakt is. 

Reacties