Banketbakkersroom

Je vindt het in koffiekoeken, eclairs, taarten,.. en het is zo verschrikkelijk lekker! En moeilijk om te maken is het helemaal niet. Vergeet die pudding zakjes van uit de winkel, met een klein beetje extra moeite heb je lekkere, verse, zelfgemaakte banketbakkersroom!


De ingrediënten: 



470ml melk

1 ei
2 eigelen
100gr suiker
40gr maïzena
1 lepel vanille extract
40gr boter
eventueel 115gr chocolade voor chocolade banketbakkersroom



De bereiding:

- op het vuur breng de melk en de helft van de suiker aan de kook
- ondertussen meng je het ei, de eigelen, de maïzena en de rest van de suiker samen. zorg dat je geen klonters hebt
- wanneer de melk kookt voeg al roerend de helft bij de ei-maïzena mengsel
- voeg dit alles terug bij de andere melk en zet terug op het vuur
- blijf roeren tot het dik wordt. als je er een lepel doorhaalt en op de achterkant van de lepel een lijn kunt trekken en deze blijft is het goed.
- haal het nu van het vuur
- voeg er de boter en de vanille aan toe en meng tot alles een geheel word
- voeg nu eventueel de chocolade toe
- zeef dit alles nu in een andere schaal, best in een metalen schaal
- leg er nu een vel plastiek folie over, druk goed aan op de room zodat er geen lucht tussen komt
- zet dit nu in een waterbad, dit is een andere schaal met koud water en een paar ijsblokjes



- zet beide schalen in de koelkast. De room moet binnen de twee uur onder 7°C geraken. door het in een waterbad en in de koelkast te zetten gebeurt dit al na èèn uur. De banketbakkersroom is dan klaar voor gebruik na èèn uur. Moest je dit enkel in de koelkast zetten of enkel in een waterbad moet je zeker de twee uur wachten.
- voor gebruik nog eens goed doorroeren 

Note: gebak met banketbakkersroom moet ALTIJD in de koelkast bewaard worden. 

Reacties