How to: Marsepein roosjes


Deze roosjes zijn super leuk voor het decoreren van taarten of kleine roosjes voor cupcakes. Je kan ze maken van marsepein of fondant, wat je zelf verkiest.

wat heb je nodig: marsepein of fondant, kleurstof, deegroller, ronde uitsteker of 1m spuitmond, theelepeltje, aardappelmesje, bak spray of poedersuikerstap 1- Kleur de marsepein in de gewenste kleur

stap 2- scheur een stukje van de marsepein en vorm er een 'peertje' van, dit word de binnenkant van de roos


stap 3- rol de overige marsepein uit tot enkele millimeters dik

stap 4- gebruik een ronde uitsteker of een 1m spuitmond en snij zoveel mogelijk cirkels uit


stap 5- neem èèn cirkel en leg de andere binnen handbereik

stap 6- strijk (ongeveer 3/4) het bovenste gedeelte van de cirkel uit met de onderkant van de lepel. Hoe dunner je de blaadjes maakt hoe losser ze zijn zoals op de foto helemaal onderaan, hoe dikker hoe steviger zoals op de foto bovenaanstap 7- hang de blaadjes aan de peer, druk goed aan


stap 8- herhaal vanaf stap 5. hang de nieuwe blaadjes telkens half over de vorige 

stap 9- blijf zo rondgaan tot de roos de gewenste grote heeft


stap 10- snij de onderkant van de peer eraf 

Hoe meer je er maakt hoe makkelijker het wordt. Je kan ze altijd maken de dag voor je ze gaat gebruiken, bewaar in de koelkast in een afgesloten doos.


Gebruik groene marsepein voor het maken van blaadjes. Gebruik een blad uitsteker of snij ze uit met de losse hand zodat ze allemaal andere vormen hebben. Gebruik de bovenkant van een mes om de nerven in het blad te drukken.
Veel plezier.

Reacties