Ananas muffins


 Ananas, ananas, ananas.
Jullie hebben geen idee hoe graag ik ananas eet. Ananas overal en bij alles.
Deze muffins zijn voor mij dus echt een geschenk uit de hemel.
Voor mezelf zou ik er nog een blik meer ananas hebben bijgedaan. Maar voor mensen die niet graag ananas eten of geen hardcore ananas lover zijn als ik, zouden deze muffins net perfect moeten zijn.


De Ingrediënten

maakt 12 muffins

  • 225 gram ananas = 340 gram in blik of 6 schijfjes
  • 60 gram boter
  • 110 gram suiker
  • 1 ei
  • 190 gram bloem, haal hier 3 lepels uit en zet opzij
  • 1/2 lepel bakpoeder
  • snuifje bicarbonaat
  • 1/4 thl zout
  • 120 ml ananas sap = bijna een volledig blik van 340 gram. indien je niet genoeg sap hebt kun je er altijd melk bij doen
  • 1/2 thl vanille extract


De Bereiding


- verwarm de oven op 200°C
- vet een muffins vorm in en zet opzij
- snij de ananas in kleine stukjes. hoe klein of groot ze zijn kies je zelf.
- in een mengkom crème de boter met de suiker
- mix er het ei bij
- in een kom meng de bloem, het bakpoeder, de bicarbonaat en het zout
- in een andere kom meng de ananas sap en de vanille extract
- mix om de beurt bloem en sap bij de boter mix. Begin en eindig met de bloem. Dus: bloem, sap, bloem, sap en eindig met bloem



- meng de 3 lepels bloem die je opzij hebt gezet met de ananas stukjes. alle stukjes moeten bedekt zijn met bloem



- vouw de ananas stukjes in het beslag
- vul je muffin vormen 3/4 vol. Ik heb er nog twee stukjes ananas op gelegd, maar deze zakken toch in het beslag. En ik heb er nog wat extra suiker op gestrooid voor een lekker krokant korstje



- zet de bakvorm in de oven en bak 20-23 minuten
- test de muffins met een saté stokje. als het stokje droog is zijn de muffins gebakken, indien er beslag aan hangt bak ze nog even langer
- haal de muffins uit de oven en laat even in de vorm afkoelen
- haal de muffins voorzichtig uit de vorm en laat volledig afkoelen op een koelrek

Smakelijk!
omnomnom


Ga je dit recept maken? Neem er dan zeker een foto van en tweet het naar @Bakelikeitshot of deel het op facebook.com/bakeitlikeitshot
Of wil je het recept gewoon delen met andere, gebruik dan zeker de 'deel' knopjes bovenaan onder de titel. Alvast heel erg bedankt!


Reacties