Last minute: Pudding parfait voor Valentijn


Morgen is het zover. De dag van de liefde.

Wat? Heb je nog steeds geen dessert gepland?
Geen stress, deze pudding parfait is ideaal als last minute dessert. 
Je kan hiervoor pudding uit een zakje gebruiken voor warme bereiding en als je minder tijd hebt de zakjes voor koude bereiding. Mijn vanille was voor warme bereiding en de chocolade was koude bereiding (Dr. Oetker Saroma). De Vanille had super veel smaak terwijl de chocolade niet echt naar chocolade proefde en ik vond het ook nogal zoutig. Maar de keuze is aan jou.  
Heb je echt helemaal geen tijd meer? Dan kan je misschien al gemaakte pudding kopen en het daarmee proberen.

Dit idee zag ik op Pinterest. In plaats van echte slagroom gebruikte deze persoon 'cool whip'. Dit is een namaak slagroom die in de VS in potjes verkocht word. Daardoor is het gebruik van slagroom in dit recept een beetje op gevoel. Maar laten we eerlijk zijn, je kan niet veel misdoen met slagroom. 
Ik heb verse slagroom gemaakt, maar moest je echt geen zin of tijd hebben kan je misschien spuitbus-slagroom gebruiken.

Laten we maar beginnen, straks is Valentijn al voorbij en zijn we nog niet begonnen..


De ingrediënten:

Goed voor 4-6 personen
  • 1 zakje warme bereiding / 1 doosje koude bereiding vanille pudding
  • 1 zakje warme bereiding / 1 doosje koude bereiding chocolade pudding
  • 750 ml / 500 ml melk
  • 1/4 thl rode kleurstof
  • 400 ml room met een hoge vetgehalte of speciale opklop room
  • poedersuiker
  • decoratie

De bereiding:


- maak de vanille pudding. Voor je er de mix bij doet, kleur de melk roze. 
- verdeel de pudding in potjes, beste zou zijn moest je dit in 3 potjes kunnen verdelen. 
- bedek elk potje met plastic folie, druk goed aan op de pudding. Zo komt er geen velletje op. zet in de koelkast.


- doe net hetzelfde met de chocolade pudding. zet ook in de koelkast


- als beide puddingen zijn afgekoeld voeg je de room in een grote mengkom
- klop deze met wat poedersuiker stijf


- voeg 1/3 van de vanille pudding in een kom
- doe daarbij ongeveer 1/6 of een flinke schep slagroom 


- meng de slagroom onder de pudding. Onderaan op de foto zie je de vanille pudding die roze is gekleurd en bovenaan zie je dezelfde pudding maar enkel gemengd met slagroom


- doe hetzelfde met 1/3 van de chocolade pudding


- doe de 'normale' chocolade pudding in een kom een roer deze los met een lepel
- doe hetzelfde met de 'normale' vanille pudding
- leg alle kommen in de koelkast en bereid je serveer glaasjes voor. Maak ze proper, zet ze klaar,..
- haal de donkere/'normale' chocolade pudding uit de koelkast en lepel deze in je serveer glaasjes. Ik vond het makkelijkste om een lepel vol pudding te nemen en deze boven het glaasje te houden en de pudding zachtjes van de lepel te laten glijden in het glaasje. zo heb je minder kans dat de randen van het glas vol pudding hangen. moest er toch wat aanhangen veeg dit gewoon af met wat keukenpapier
- beweeg je glaasje in het rond of van links naar recht zodat de pudding zich over de gehele oppervlakte verspreid. Je kan ook het glaasje zachtjes op je werkbank tikken zodat ook de luchtbellen zich verplaatsen. Ook kan je een theelepeltje gebruiken om de pudding te verspreiden naar de kanten toe.
- haal de donder roze/'normale' vanille uit de koelkast en lepel deze in de glaasjes op de chocolade pudding. Verspreid deze net zoals je gedaan hebt met de chocolade pudding.
- haal er nu de lichte/slagroom chocolade pudding bij en lepel deze boven de donker roze. Spreid uit
- en nu is het tijd voor het laatste laagje en dit is de licht/slagroom roze. Spreid uit.


- werk af met een laagje of een lepeltje slagroom. Wil je fancy zijn dan kan je de slagroom ook in een spuitzak doen met bv spuitmond 1M en het zo op de pudding spuiten
- werk nog af met een beetje decoratie. Dit kan suiker decoratie zijn of chocolade snippers of zelfs wat fruit of een aardbei gedipt in chocolade

Hier een paar voorbeelden van de glaasjes die je kunt gebruiken en decoratie:

 


Smakelijk en veel plezier!


Ga je dit recept maken? Neem er dan zeker een foto van en tweet het naar @Bakelikeitshot of deel het op facebook.com/bakeitlikeitshot
Of wil je het recept gewoon delen met andere, gebruik dan zeker de 'deel' knopjes bovenaan onder de titel. Alvast heel erg bedankt!

Reacties