Wortel mug cake

Opnieuw ben ik hier met een microgolf cake, zoals ik ze noem. Deze keer eens iets helemaal anders. Ondanks dat het een wortel cake is smaak deze helemaal niet naar wortels. Het smaakt vrij neutraal, heel lekker. Ik heb er wel niet de optionele ingrediënten bijgedaan. 
Als je graag karnemelk drinkt kan je de melk in dit recept veranderen met karnemelk. Ik heb het gemaakt met gewone melk en karnemelk en het gaat met allebei. 

De ingrediënten:


  • 6 lepels bloem (50 gram)
  • 2 lepels gewone of bruine suiker (28 gram)
  • 1/4 thl bakpoeder
  • 1/4 thl zout
  • 1/8 thl kaneel, optioneel
  • 1/8 thl nootmuskaat, optioneel
  • 6 lepels melk
  • 2 lepels plantaardige olie
  • 1/4 thl vanille extract
  • 3 lepels geraspte wortel, ongeveer een dik stuk wortel de lengte van je pink
  • 2-3 amandelen of andere noten, fijn gehakt. optioneel
  • 3 rozijnen, fijn gehakt. optioneel

Hoe maak je het:


- in een kom meng de melk, olie, vanille en wortels
- meng er de bloem, suiker, bakpoeder, zout en eventueel kaneel en nootmuskaat bij. Meng goed
- roer er de noten en rozijnen onder
- zet in de microgolf voor 2 min - 2:30 min
- laat even afkoelen voor het eten


Smakelijk.

















Andere mug cake:

Reacties