Vloeibare fondant icing

Deze vloeibare fondant kan je gebruiken op koffiekoeken, croissants, taart, donut, gebak,.. Je kan het ook gebruiken op koekjes ipv Royal icing, maar de fondant wordt niet zo hard als icing, het droogt op maar wordt niet super hard zoals Royal icing. 


Witte fondant


De ingrediënten: 
Dit is 1/4 van het recept

540gr poedersuiker
60ml glucose (een volle lepel is ongeveer 15ml)
55gr witte chocolade
1 theelepel extract, eender welke
55ml-110ml warm water







De bereiding:

- smelt de chocolade in de microgolf, telkens met 30sec en goed roeren tussenin
- verwam de glucose in de micro, dit duurt enkele seconde
- in een kom meng de poedersuiker, de gesmolten chocolade en de warme glucose
- voeg 55ml water toe, voeg eventueel meer water toe voor de gewenste consistentie

Donkere fondant:


480gr poedersuiker
60gr cacaopoeder 
60 ml glucose
55gr bruine chocolade
1 theelepel extract, eender welke
55ml-110ml warm water

De bereiding is hetzelfde als voor de witte fondant enkel voeg je de cacao bij de poedersuiker, bruine chocolade en de glucose.

Note: Je kan de chocolade eruit laten maar dan moet je wat meer water toevoegen. De chocolade helpt de icing om na gebruik hard te worden.
Je kan de icing op voorhand maken maar dan moet je het wel even terug opwarmen in de microgolf of terug even doorroeren en eventueel wat water of poedersuiker bijvoegen.
Als je te veel water bij je icing hebt gedaan kan je er gewoon wat poedersuiker aan toevoegen.
De icing bewaar je het liefst op kamertemperatuur, dit blijft goed voor twee weken. 

Reacties